Det startede i 1949

Glostrup Byorkester fejrede i 2009 60 års orkesterjubilæum, og er fortsat en aktiv drivkraft i Glostrups kulturliv.

Det var først og fremmest pionerånd, som prægede den beskedne start i 1949, hvor en kreds af unge drenge, delvis fra DUI Leg og Virke, gav sig i kast med at stifte Glostrup Harmoniorkester. Som de fleste orkestre havde glostrupfolkene også deres ups and downs, men holdt sammen gennem medgang og modgang og blev bedre og bedre spillende gennem årene, mens orkestret voksede.

Ved 40 års jubilæet i 1989 blev orkestret ophøjet til ”byorkester” af den daværende borgmester i Glostrup, Gunnar Larsen. Han holdt meget af sit orkester og dets musik og kaldte det for ”kommunens hemmelige våben” med henvisning til det engagement, der blev lagt for dagen, og den glæde, orkestret spredte.

Glostrup Byorkester har gennem årene deltaget i en række stævner rundt om i Skandinavien og resten af Europa bl.a flere gange til Oktoberfest i Calella i Spanien.

Glostrup Byorkester består i dag af 15-20 m/k og spiller et meget bredt repertoire.

Orkestret har i de seneste mange år med stor succes været under ledelse af dirigent Bjarne Holm, som er initiativtager til de nok så kendte og meget populære promenadekoncerter i Glostrup Hallen og Glostrup Bio. Bjarne Holm er fortsat orkestrets engagerede – og tålmodige – leder.

Del siden